DSpace Repository

Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови

Show simple item record

dc.contributor.author Головенько, В. В.
dc.date.accessioned 2022-10-27T12:55:16Z
dc.date.available 2022-10-27T12:55:16Z
dc.date.issued 2019-04
dc.identifier.uri https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
dc.description Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34. en_US
dc.description.abstract Смак займає важливе місце в системі емпіричних відчуттів людини. Смакові відчуття допомагають реагувати на зовнішні подразники й отримувати відповідні знання про навколишню дійсність. За визначенням науковців, смак – 1) це одне з п’яти зовнішніх чуттів, що виникає в людини й тварини при подразненні слизової оболонки язика харчовими та деякими нехарчовими речовинами; 2) це якість, властивість їжі чи питва, що відчувається під час їх вживання [3]. Мовне вираження номінацій смакових якостей предметів знаходить своє втілення у густативній лексиці (ГЛ). Об’єктом дослідження виступає ГЛ в англійській мові, наприклад sour ‘кислий’, delicious ‘смачний’. Предметом дослідження є лексико-семантичні особливості ГЛ в англійській мові. Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку. Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови. en_US
dc.publisher Вінниця: матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур": 11–12 квіт. 2019 р. en_US
dc.relation.ispartofseries ;С. 31–34.
dc.title Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account