dc.contributor.author |
Головенько, В. В. |
|
dc.date.accessioned |
2022-10-27T12:55:16Z |
|
dc.date.available |
2022-10-27T12:55:16Z |
|
dc.date.issued |
2019-04 |
|
dc.identifier.uri |
https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405 |
|
dc.description |
Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34. |
en_US |
dc.description.abstract |
Смак займає важливе місце в системі емпіричних відчуттів людини. Смакові відчуття допомагають реагувати на зовнішні подразники й отримувати відповідні знання про навколишню дійсність. За визначенням науковців, смак – 1) це одне з п’яти зовнішніх чуттів, що виникає в людини й тварини при подразненні слизової оболонки язика харчовими та деякими нехарчовими речовинами; 2) це якість, властивість їжі чи питва, що відчувається під час їх вживання [3]. Мовне вираження номінацій смакових якостей предметів знаходить своє втілення у густативній лексиці (ГЛ).
Об’єктом дослідження виступає ГЛ в англійській мові, наприклад sour ‘кислий’, delicious ‘смачний’.
Предметом дослідження є лексико-семантичні особливості ГЛ в англійській мові.
Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку.
Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови. |
en_US |
dc.publisher |
Вінниця: матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур": 11–12 квіт. 2019 р. |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
;С. 31–34. |
|
dc.title |
Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови |
en_US |
dc.type |
Thesis |
en_US |