Короткий опис(реферат):
У монографії обґрунтовано теоретико-методологічні положення та науково-практичні рекомендації щодо розвитку аграрно-продуктового виробництва в Україні. Розкрито теоретичну сутність аграрно-продуктового виробництва як економічного поняття, як організаційно-виробничої, соціально-економічної та техніко-технологічної системи. Висвітленню питання розвитку ресурсного потенціалу аграрно-продуктового виробництва, ролі та місця в ньому агрохолдингів. Здійснено економіко-математичний аналіз впливу складових виробничого потенціалу на аграрно-продуктове виробництво України. Визначено основні тенденції виробництва і споживання продуктів харчування, обґрунтовано причинно-наслідкові зв’язки між виробництвом і споживанням аграрно-продуктових товарів та станом здоров’я нації та соціально-демографічних індикаторів людського розвитку. Висвітлено основні тенденції, особливості і чинники зовнішньої торгівлі продукцією аграрно-продуктового виробництва. Проаналізовано товарну структуру експорту та імпорту аграрно-продуктового сектору України, проведено ґрунтовний економіко-математичний аналіз впливу факторів на розвиток аграрно-продуктового виробництва в Україні. Розглянуто питання перспективних напрямів активізації розвитку аграрно-продуктового виробництва України на основні раціонального поєднання виробничого, грошового, людського, наукового і природного-кліматичного потенціалів.
Для науковців, аспірантів, здобувачів різних ступенів вищої освіти економічних спеціальностей, керівників і спеціалістів підприємств різних форм власності, а також широкого кола читачів, яких цікавлять проблеми розвитку аграрно-продуктового виробництва.
Суть розробки, основні результати:
Рекомендовано до друку вченою радою Уманського національного університету садівництва, протокол № 06 від 10 червня 2020 року.
Сегеда Сергій Андрійович
Аграрно-продуктове виробництво України: монографія. Вінниця: Видавець Балюк І.Б., 2020. 638