Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/859
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сегеда, С.А. | - |
dc.date.accessioned | 2020-10-29T10:43:53Z | - |
dc.date.available | 2020-10-29T10:43:53Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.other | УДК 311:338.439.6:637.52(477) | - |
dc.identifier.uri | https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/859 | - |
dc.description.abstract | Мета статті – проаналізувати обсяги виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу населення в Україні, виявити наявність і щільність зв’язку між попитом і пропозицією м’яса загалом та за видами, визначити варіацію результативної ознаки від факторів впливу на неї. Методика дослідження. У процесі дослідження використано такі методи: абстрактно-логічний – для формулювання висновків; монографічний – при деталізації виробництва м’яса в Україні загалом за видами; порівняльного аналізу і рядів динаміки – для порівняння показників та виявлення тенденцій їх зміни у часі; статистичний – при аналізі попиту і пропозиції на м’ясо та м’ясопродукти; графічний – для виявлення та ілюстрації тенденцій досліджуваних економічних явищ; економіко-математичні – при визначенні щільності й напряму зв’язку між результативними і факторними ознаками, а також для визначення впливу окремих незалежних змінних на варіацію споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Результати дослідження. Проаналізовано сучасний стан виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні, визначено основні зміни у попиті і пропозиції м’яса, щільність та напрям зв’язку між споживанням і факторами, що його обумовлюють, а також виявлено причинно-наслідкові залежності між споживанням і пропозицією м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Елементи наукової новизни. Набули подальшого розвитку аналітичні оцінки й визначення впливу основних факторів на споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Практична значущість. Результати дослідження будуть корисними для виробників і споживачів м’яса та м’ясопродуктів, а також зацікавлених сторін продовольчого ланцюга. Обґрунтовані висновки можуть слугувати орієнтиром для урядовців при розробці довгострокової політики розвитку галузі тваринництва в Україні. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.subject | споживання | en_US |
dc.subject | виробництво | en_US |
dc.subject | м’ясо та м’ясопродукти | en_US |
dc.subject | яловичина | en_US |
dc.subject | свинина | en_US |
dc.subject | м’ясо птиці | en_US |
dc.title | Статистичний аналіз споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні | en_US |
dc.title.alternative | Statistical analysis of meat consumption and meat products in Ukraine | en_US |
dc.type | Book chapter | en_US |
Располагается в коллекциях: | Методичні рекомендації |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
20.Стаття_Сегеда.pdf | 410,86 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.