Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/676
Название: СТИЛІСТИЧНА ФУНКЦІЯ АНТРОПОЕТОНІМІВ У РОМАНІ ІРЕН РОЗДОБУДЬКО «ЯКБИ»
Авторы: Козловська, Дар’я
Ключевые слова: стилістична функція, антропоетонімосфера, антропоетонім, етимологія імені, варіант імені, асоціативне поле імені, прізвисько, промовисте ім’я.
Дата публикации: 2016
Краткий осмотр (реферат): У статті висвітлено значення стилістичної функції антропоетонімосфери як однієї з основних та проаналізовано функціонування антропоетонімів у романі Ірен Роздобудько «Якби» у стилістичний площині. Особові імена розглянуто як засіб стилетворення, описано їхні виражальні можливості, стилістичний потенціал. Наголошено, що виразниками інформаційно-стилістичного смислу виступають етимологія особового імені та його варіанти. Доведено, що авторкою обрані такі імена для персонажів, які розкривають визначні риси їхніх характерів, особливості поведінки, смаку тощо. Встановлено, що етимологія імен героїв абсолютно відповідає їхній індивідуальності. Наведено приклади цікавих промовистих прізвиськ персонажів, численних варіантів їхніх особових імен.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/676
Располагается в коллекциях:Методичні рекомендації



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.