Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/859
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСегеда, С.А.-
dc.date.accessioned2020-10-29T10:43:53Z-
dc.date.available2020-10-29T10:43:53Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.otherУДК 311:338.439.6:637.52(477)-
dc.identifier.urihttps://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/859-
dc.description.abstractМета статті – проаналізувати обсяги виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу населення в Україні, виявити наявність і щільність зв’язку між попитом і пропозицією м’яса загалом та за видами, визначити варіацію результативної ознаки від факторів впливу на неї. Методика дослідження. У процесі дослідження використано такі методи: абстрактно-логічний – для формулювання висновків; монографічний – при деталізації виробництва м’яса в Україні загалом за видами; порівняльного аналізу і рядів динаміки – для порівняння показників та виявлення тенденцій їх зміни у часі; статистичний – при аналізі попиту і пропозиції на м’ясо та м’ясопродукти; графічний – для виявлення та ілюстрації тенденцій досліджуваних економічних явищ; економіко-математичні – при визначенні щільності й напряму зв’язку між результативними і факторними ознаками, а також для визначення впливу окремих незалежних змінних на варіацію споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Результати дослідження. Проаналізовано сучасний стан виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні, визначено основні зміни у попиті і пропозиції м’яса, щільність та напрям зв’язку між споживанням і факторами, що його обумовлюють, а також виявлено причинно-наслідкові залежності між споживанням і пропозицією м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Елементи наукової новизни. Набули подальшого розвитку аналітичні оцінки й визначення впливу основних факторів на споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Практична значущість. Результати дослідження будуть корисними для виробників і споживачів м’яса та м’ясопродуктів, а також зацікавлених сторін продовольчого ланцюга. Обґрунтовані висновки можуть слугувати орієнтиром для урядовців при розробці довгострокової політики розвитку галузі тваринництва в Україні.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectспоживанняen_US
dc.subjectвиробництвоen_US
dc.subjectм’ясо та м’ясопродуктиen_US
dc.subjectяловичинаen_US
dc.subjectсвининаen_US
dc.subjectм’ясо птиціen_US
dc.titleСтатистичний аналіз споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україніen_US
dc.title.alternativeStatistical analysis of meat consumption and meat products in Ukraineen_US
dc.typeBook chapteren_US
Располагается в коллекциях:Методичні рекомендації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20.Стаття_Сегеда.pdf410,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.