Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1958
Название: Конструювання візуального образу «українського буржуазного націоналіста» в карикатурах журналу «Перець» (1941–1991 рр.)
Другие названия: Constructing the visual image of a «Ukrainian bourgeois nationalist» in the cartoons of the «Perets’» magazine (1941–1991)
Авторы: Родигін, Костянтин
Ключевые слова: журнал «Перець»,
карикатура
образ ворога,
СРСР
«український буржуазний націоналіст»
Дата публикации: 2021
Издательство: Київ: КНУ імені Тараса Шевченка, Науковий рецензований журнал "Образ"
Серия/номер: Журналістика в системі соціокомунікаційної діяльності;Випуск 1 (35)
Краткий осмотр (реферат): Дослідження візуального контенту медіа як інструмента пропаганди та інформаційно-смис- лових воєн є актуальною проблемою сьогодення. Метою цієї статті є аналіз і систематизація ознак візуального образу «українського буржуазного націоналіста» в карикатурах українського радянського сатиричного журналу «Перець» за період 1941–1991 рр., дослідження його змін у часі. Наукова новизна роботи полягає в комплексному розгляді цієї недостатньо дослідженої теми з використанням кількісного підходу. Показано, що досліджуваний образ у цілому ґрунтується на візуальному образі «петлюрівця». Поширеною є асоціація зі США та нацизмом. У 1970‑х рр. цей образ систематично сполучається з мотивом «ворожих радіоголосів», частіше зазнає дегуманізації у вигляді собаки. Динаміка по- пулярності теми корелює з ідеологічно важливими ювілеями. У 1980‑і рр. кількість публікацій за темою падає, а після 1987 р. вони зникають.
Описание: Стаття у науковому рецензованому журналі "Образ" КНУ імені Тараса Шевченка
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1958
ISSN: ISSN 2415-8496
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Obraz_11_Rodyhin.pdfСтаття у науковому рецензованому журналі "Образ" КНУ імені Тараса Шевченка979,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.