Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2066
Название: СТАН РИНКУ ПРАЦІ В КОНТЕКСТІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ РЕГІОНУ
Авторы: Шаульська, Лариса Володимирівна
Кримова, Марія Олександрівна
Ключевые слова: ринок праці
людський капітал
зайнятість
безробіття
робоча сила
міграція
Дата публикации: 2018
Издательство: Київ: ІНСТИТУТ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ УКРАЇНИ, "Ринок праці та зайнятість населення"
Серия/номер: Актуальні тенденції ринку праці та проблеми зайнятості в Україні;
Краткий осмотр (реферат): Стан ринку праці є одним із ключових показників у визначенні можливості забезпечення економічного та людського розвитку регіону. Саме він формує умови для найбільш ефективної реалізації людського капіталу. Основною метою даної статті є дослідження стану та основних проблем розвитку ринку праці м. Вінниця в контексті реалізації стратегічних завдань нагромадження людського капіталу. З метою більш широкого розкриття поставлених завдань у статті проведено оцінку наявного потенціалу формування пропозиції робочої сили, існуючих кількісних та якісних можливостей реалізації працездатного населення в сфері праці та його відношення до просторової мобільності. Проведений аналіз показав наявність комплексу позитивних і негативних характеристик ринку праці міста в контексті вирішення стратегічних завдань розвитку. Серед позитивних: наявність демографічного потенціалу, висока підприємницька активність населення, потужний ринок освітніх послуг, висока інтенсивність закриття вакансій. Серед негативних: низький рівень оплати праці, переважання стандартних форм зайнятості, відтік людського капіталу до інших міст, професійно-кваліфікаційна розбалансованість ринку праці, приховане безробіття тощо. Запропоновано комплекс заходів щодо покращення поточної ситуації на ринку праці та перспектив закріплення молоді у місті, зокрема: розширення можливостей зайнятості та підвищення рівня економічної активності населення, створення інноваційного науково-освітнього кластеру, впровадження специфічних заходів реалізації молодіжної політики у місті, стимулювання активного розвитку підприємництва, подолання структурного безробіття та розбалансованості ринку праці.
Описание: Стаття у виданні "Ринок праці та зайнятість населення"
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2066
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
СТАН РИНКУ ПРАЦІ.pdfСтаття у виданні "Ринок праці та зайнятість населення"388,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.