Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2102
Название: ПОЛЬСЬКИЙ АНТИКОМУНІСТИЧНИЙ РУХ У ТВОРЧОСТІ ВАСИЛЯ СТУСА
Другие названия: ВАСИЛЬ СТУС: ЖИТТЯ, ІДЕОЛОГІЯ, ТВОРЧІСТЬ, СОЦІОПОЛІТИЧНИЙ І ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНТЕКСТ Матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої вшануванню пам’яті відомого українського поета, перекладача, літературознавця і правозахисника (Вінниця, 20–21 квітня 2018 р.)
Авторы: Окуньовська, Ю. В.
Дата публикации: апр-2018
Издательство: Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса
Краткий осмотр (реферат): Видатний український письменник поет Василь Семенович Стус ввійшов в історію не лише як патріот України, а й як великий поборник всього комуністичного режиму. Особливу увагу та зацікавленість викликав у нього польський антикомуністичний рух, пов’язаний з виникненням та діяльністю незалежної профспілкової організації «Солідарність». Вперше політичною ситуацією Польщі поет захопився ще наприкінці 1970-х р. Цей період не є випадковим, оскільки саме тоді в Україні формується дисидентський рух. На той час В. Стус уже не має права писати та публікуватися, а його друзі ретельно перевіряються співробітниками КДБ. Через відкриті листи на захист В. Чорновола та І. Дзюби Василь Семенович у 1972 р. попадає під хвилю арештів. Протягом багатьох місяців розслідування він поводився безкомпромісно. У вересні 1972 р. був ухвалений вирок: п’ять років таборів та три роки вигнання. У лютому 1973 р. його відправили в трудовий табір в Барашево (Мордовія), звідки в серпні 1976 р. перевели до табору в Озерне.
Описание: Стаття у збірнику Матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої вшануванню пам’яті відомого українського поета, перекладача, літературознавця і правозахисника (Вінниця, 20–21 квітня 2018 р.)
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2102
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Польський антикомуністичний рух у творчості Василя Стуса.pdfСтаття у збірнику Матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої вшануванню пам’яті відомого українського поета, перекладача, літературознавця і правозахисника (Вінниця, 20–21 квітня 2018 р.)137,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.