Please use this identifier to cite or link to this item: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2287
Title: СТАН РИНКУ ЯЄЦЬ В УКРАЇНІ ТА ПЕРЕШКОДИ ЙОГО ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ
Other Titles: THE STATE OF THE EGG MARKET IN UKRAINE AND OBSTACLES TO ITS EFFECTIVE DEVELOPMENT
Authors: ПРЯМУХІНА, Н.В.
САЛЬКОВА, І.Ю.
Keywords: кон’юнктура ринку яєць
політика ціноутворення
виробництво
конкурентні переваги
споживач продукції птахівництва
інноваційно-модернізаційний механізм
egg market conditions
pricing policy
production, competitive advantages
consumer poultry products
, innovation and modernization mechanism
Issue Date: 2019
Publisher: Вінниця: НАУКОВІ ЖУРНАЛИ ВНАУ
Series/Report no.: Економіка. Фінанси. Менеджмент: актуальні питання науки і практики;№ 4, С. 19 - 25
Abstract: У статті описано стан кон’юнктури ринку яєць в Україні, конкретизовано перешкоди та важелі формування попиту на продукцію. На основі індексу Херфіндаля-Хіршмана визначено конкурентні переваги виробників, охарактеризовано цінову кон’юнктуру та надано характеристику основним тенденціям розвитку ринку яєць в Україні. Зазначено, що радикальний вплив на вектори розвитку ринку здійснюють впроваджені в інших країнах світу митні обмеження на імпорт української продукції птахівництва, девальвація гривні, попит на диференційовану продукцію птахівництва. Визначено підприємства-лідери на ринку яєць та зазначено, що галузь є певною мірою монополізованою, що свідчить про необхідність зміни методів і підходів до управління її розвитком. На основі проведених досліджень визначено напрями забезпечення конкурентоспроможності яєчного птахівництва, корегування політики ціноутворення та управлінські аспекти, які дозволять реалізувати потенційні можливості розвитку галузі українського виробника яєць на внутрішньому та зовнішньому ринках. The article describes the state of the market situation for eggs in Ukraine, specifies barriers and levers of demand formation for products. Based on the Herfindahl-Hirschman index, the competitive advantages of producers are determined, the price situation is characterized, and the characteristics of the main tendencies of egg market development in Ukraine are described. It is noted that the radical influence on the vectors of market development is being implemented in other countries of the world by the  Н.В. ПРЯМУХІНА, І.Ю. САЛЬКОВА, 2019 http://efm.vsau.org/ 20 ЕКОНОМІКА. ФІНАНСИ. МЕНЕДЖМЕНТ: актуальні питання науки і практики, 2019, № 4 customs restrictions on the import of Ukrainian poultry products, the devaluation of the hryvnia, and the demand for differentiated poultry products. The enterprises-leaders in the market of eggs are determined and the industry is certainly monopolized, indicating the need to change the methods and approaches to managing its development. On the basis of the conducted researches, the directions of ensuring the competitiveness of egg poultry farming, adjusting the pricing policy and management aspects, which will allow to realize the potential opportunities for the development of the Ukrainian egg industry in the domestic and foreign markets.
Description: Стаття у науковому журналі "ЕКОНОМІКА. ФІНАНСИ. МЕНЕДЖМЕНТ: актуальні питання науки і практики" ВНАУ
URI: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2287
Appears in Collections:Бібліографічні матеріали

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стан ринку яєць.pdfСтаття у науковому журналі "ЕКОНОМІКА. ФІНАНСИ. МЕНЕДЖМЕНТ: актуальні питання науки і практики" ВНАУ778,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.