Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2408
Название: Візуальний модус перцепції в оглядах українських страв та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англійськомовних блогерів)
Авторы: Головенько, В.В.
Дата публикации: апр-2020
Издательство: Вінниця: матеріали конеренції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур"
Серия/номер: "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур";С. 66–69.
Краткий осмотр (реферат): Людина постійно перебуває у взаємозв’язку із навколишньою дійсністю, що реалізується завдяки дії сенсорних аналізаторів. Як результат, на рівні свідомості відбувається відображення об‘єктивної реальності та подальша актуалізація перцептивного процесу (ПП) в мовленні за допомогою одиниць сенсорної лексики (СЛ). Дослідження СЛ в межах віртуального комунікативного простору надає можливість розглянути особливості її функціонування в розмовному Інтернет-дискурсі, перебіг якого зумовлений специфікою віртуального комунікативного процесу, зокрема процесом продуктивного апелювання відеоблогерами до зорового каналу перцепції глядачів під час опису візуальних, густативних, одоративних, аудіальних та кінестетичних вражень від українських страв і продуктів харчування. Об’єктом дослідження виступає СЛ в англійській мові, напр., appetizing ‗апетитний‘, beautiful ‗гарний‘ і под., яка слугує для вербалізації перцептивних вражень, отриманих завдяки роботі зорового аналізатора, в межах розмовного Інтернет-дискурсу. Предметом дослідження є семантичні особливості СЛ англійської мови на позначення зорових відчуттів, зафіксовані у віртуальному англійськомовному розмовному дискурсі. Мета роботи полягає у проведенні аналізу зорових сенсоризмів в англійській мові на матеріалі розмовного дискурсу відеоблогу та виявленні особливостей їхньої семантики, функціонування й мотивації. Матеріалом дослідження слугують 89 од./191 слововж. на позначення зорових відчуттів, дібраних методом суцільної вибірки з відеооглядів українських страв та продуктів харчування англійськомовними блогерами США, Великобританії та Канади (загальна тривалість відео 7 год. 47 хв. 33 с.), розміщених на відповідних YouTube каналах.
Описание: Матеріали до конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур" : 12–13 квіт. 2020 р. Вінниця, С. 66–69.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2408
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Візуальний модус перцепції в оглядах українських страва та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англійськомовних блогерів).pdfМатеріали до конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур" : 12–13 квіт. 2020 р. Вінниця, С. 66–69.604,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.