Please use this identifier to cite or link to this item: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2625
Title: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПОЧАТКУ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ В УКРАЇНІ
Authors: Патюк, С.О.
Щербак, І.А.
Keywords: кримінальне провадження
кримінально-процесуальний порядок
перевірка заяв і повідомлень про кримінальне правопорушення
оскарження
слідча ситуація
Єдиний реєстр досудових розслідувань
Issue Date: 2021
Publisher: Київ: Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва ім. академіка Ф. Г. Бурчака
Series/Report no.: Підприємництво, господарство і право;2021. № 5. С. 241-246.
Abstract: В роботі досліджено проблемні питання початку досудового розслідування, порядок застосування ст. 214 КПК України в сукупності з іншими нормативно-правовими актами, які регламентують процесуальний порядок поводження із заявами (повідомленнями) та іншою інформацією, що містить дані про вчинення кримінального правопорушення. Проведено правовий аналіз різних точок зору, висловлених у юридичній літературі щодо етапу кримінально-процесуальної діяльності. Визначено критерії за наявністю яких заява (повідомлення) про вчинення кримінального правопорушення може бути підставою для безумовного внесення до ЄРДР інформації про вчинене кримінальне правопорушення. Обґрунтовано необхідність упорядкування норм чинного кримінального процесуального законодавства щодо прийняття прокурором, дізнавачем, органом досудового розслідування процесуального рішення про початок досудового розслідування із запровадженням механізму оскарження такого рішення з метою забезпеченням особі права судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.
Description: Стаття у загальноукраїнському науково-практичному господарсько-правовому журналі "Підприємництво, господарство і право ", 2021. № 5. С. 241-246.
URI: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2625
Appears in Collections:Бібліографічні матеріали

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Щербак, Патюк_Наукова стаття_Підприємництво, господарство і право_2021.pdfСтаття у загальноукраїнському науково-практичному господарсько-правовому журналі "Підприємництво, господарство і право ", 2021. № 5. С. 241-246.143,28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.