Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/683
Название: РОЛЬ ЗООПОЕТОНІМІВ У РОМАНАХ ЛЮКО ДАШВАР І ЛАРИСИ ДЕНИСЕНКО
Авторы: Козловська, Дар’я Валеріївна
Ключевые слова: вітопоетонімія, поетонім, зоопоетонім, зооперсонаж, мотиваційний стимул іменування, смислове навантаження.
Дата публикации: 2018
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано особливості функціонування зоопоетонімів у романах Люко Дашвар і Лариси Денисенко. Зоопоетоніми, що функціонують у текстах, реалізують свої виражальні можливості, отримуючи різноманітне смислове навантаження. Метою дослідження є аналіз ролі зоопоетонімів у романах Люко Дашвар і Лариси Денисенко, що передбачає розв’язання таких наукових завдань: виокремити зоопоетоніми з текстів; скласифікувати їх за мотиваційним стимулом іменування; розкрити їхнє смислове навантаження. Об’єктом дослідження є зоопоетонімія романів Люко Дашвар «Село не люди», «Молоко з кров’ю», «Мати все» і Лариси Денисенко «Кавовий присмак кориці», «Сарабанда банди Сари», а предметом — роль зоопоетонімних одиниць у сюжеті твору. В розвідці використано метод аналізу, описовий та контекстуально-інтерпретаційний методи. Серед зоопоетонімів досліджуваних романів нами зафіксовано 50 одиниць 5 груп, описано їхні структурні, семантичні та стилістичні особливості. В результаті дослідження встановлено, що у творі ім’я тварини, крім виконування функцій ознайомлення з нею читача, окреслення зооперсонажа й участі у творенні образу, виступає засобом художнього втілення авторського світогляду та реалізації ономатворчого потенціалу письменниць. Зроблено висновки про те, що вибір імені для зооперсонажа переважно детермінований елементами тематики роману та специфікою сюжету.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/683
Располагается в коллекциях:Методичні рекомендації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Роль зоопоетонімів у романах Люко Дашвар і Лариси Денисенко.pdf171,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.