Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/728
Назва: СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ УКРАЇНИ
Автори: Климчук, Олександр Васильович
Ключові слова: економічний розвиток; енергоспоживання; традиційні енергоресурси; енергетична залежність; енергозбереження; відновлювана енергетика; конкурентоспроможність; біопаливна індустрія; енергетична незалежність.
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано стратегічні напрями формування національної енергетичної безпеки для економічного зростання України. Виявлено слабкість енергетичної системи нашої держави у зв’язку із зростанням цін на більшість традиційних джерел енергії, які становлять основу в структурі національного енергоспоживання. Окреслено процеси ефективного проведення енергозбереження та найбільш впливові фактори у формуванні енергетичної сфери країни. Висвітлено стійку світову тенденцію до стабільного зростання частки відновлюваних енергоносіїв для оптимізації загальної структури паливно-енергетичного балансу. Визначено основні аспекти та методологічні положення щодо забезпечення енергетичної безпеки держави. Розглянуто біологічні палива у загальній структурі відновлюваних енергоносіїв як важливий ресурс для здійснення диверсифікації джерел енергії та забезпечення енергетичної безпеки. Для посилення енергетичної складової у формуванні національної конкурентоспроможності обґрунтована необхідність демонополізації енергетичного сектора та нарощування біопаливного виробництва в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/728
Розташовується у зібраннях:Методичні рекомендації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6_Klymchuk_2940-7293-1-SM-2.pdf491,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.