Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/896
Название: Удосконалення методики розробки корпоративного профілю компетенцій фахівця
Авторы: Середа, Г.В.
Ключевые слова: Компетенція
Профіль компетенції
Професійна роль
Аналіз робіт
Відбір персоналу
Оцінка персоналу
Розвиток персоналу
Дата публикации: 2016
Краткий осмотр (реферат): Статтю присвячено удосконаленню методики розробки профіля компетенції фахівця на рівні підприємства, організації. Автором узагальнені підходи до визначення поняття «компетенція», методологічні підходи до розробки профілю компетенцій, доведено необхідність поєднання як індуктивного (аналізу робочої поведінки успішних та неуспішних фахівців), так і дедуктивного (аналізу робіт) підходу у визначенні компетенцій. Отримали подальшого розвитку методичні підходи щодо порідку та змісту етапів розробки профілю компетенцій фахівця на корпоративному рівні. Досліджено поняття «професійна роль», обґрунтовані види професійних ролей, та запропоновано включення професійних ролей у профіль компетенцій фахівця з метою біль точного формулювання компетенцій. З метою чіткого визначення важливості конкретної компетенції для подальшої оцінки відповідності характеристик кандидата на вакантну посаду ідеальному профілю компетенцій запропоновано використовувати показник питомої ваги робочого часу на виконання функцій та робочих завдань. Запропоновано авторську методику визначення важливості кожної компетенції в загальному переліку компетенцій. Пропозиції, надані автором, можуть бути використані в практиці управління людськими ресурсами, а саме в процесах підбору та відбору, оцінки персоналу, розробці адаптаційних програм та визначення зон розвитку фахівця, розробці програм з розвитку компетенцій працівників.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/896
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.