Please use this identifier to cite or link to this item: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2555
Title: ВПЛИВ ЛАЗЕРНОГО ОПРОМІНЕННЯ НАСІННЯ НА РОСТОВІ ПРОЦЕСИ ТА ВМІСТ ПІГМЕНТІВ У ПРОРОСТКАХ ОЛІЙНИХ КУЛЬТУР
Other Titles: EFFECT OF LASER IRRADIATION SEEDS ON THE GROWTH PROCESSES AND PIGMENT CONTENT IN OIL CROPS Yu. H. Prysedskyj, S. S. Hutianska
Authors: ПРИСЕДСЬКИЙ, Ю. Г.
ГУТЯНСЬКА, С. С.
Keywords: лазерне опромінення
олійні культури
ростові показники
хлорофіли a і b
Issue Date: 2017
Publisher: Київ: Наукові доповіді НУБіП України
Abstract: Проаналізовано вплив лазерного опромінення на схожість та ростові показники трьох видів олійних культур. Визначено вплив лазерного опромінення насіння червоним та синім світлом на вміст хлорофілу a і хлорофілу b в паростках. В дослідах використовували світлодіодні лазери, які характеризуються когерентним монохроматичним випроміненням червоного (635 нМ) та синього (405 нМ) світла. Потужність опромінення становить 100 мВт. В дослідах використали насіння соняшнику звичайного (Helianthus annuus), гірчиці білої (Sinapis alba L.), ріпаку озимого (Brassica napus L. ssp. oleifera Metrg.). Показано, що вплив лазерного опромінення насіння на схожість та ранні ростові показники вірогідний за дворазового опромінення червоним та синім світлом. На вміст хлорофілу a і хлорофілу b вірогідно впливало комплексне (червоне і синє світло) лазерне опромінення насіння.
Description: Стаття в Електронному фаховому журналі Наукові доповіді НУБІП України. - 2017. - № 2 (66) Режим доступу до журн.: http://journals.nubip.edu.ua/index.php/Dopovidi/article/view/8452/7918. -10 с.
URI: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2555
Appears in Collections:Методичні рекомендації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Приседський5.pdfСтаття ?524,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.