Please use this identifier to cite or link to this item:
https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1656
Title: | Розвиток міжнародного туризму в умовах пандемії СOVID-19: тенденції та очікування |
Authors: | Атаманчук, З.А. |
Keywords: | Туризм Міжнародний туризм Світова туристична індустрія Пандемія Регіони світу Надходження від міжнародного туризму Зайнятість Диверсифікація туристичного продукту Сільський туризм |
Issue Date: | 2020 |
Abstract: | Метою статті є висвітлення сучасних тенденцій розвитку світового ринку туристичних послуг, обґрунтування специфіки та напрямів динамі ки ринкової кон’юнктури в умовах пандемії СOVID-19, а також пошук шляхів диверсифікації туристичного продукту з метою мінімізації ризиків значних втрат галузі туризму. У статті акцентовано увагу на проблемах значного спадного тренду туристичної активності на сучасному етапі, викликаного поширенням світом коронавірусу, появу нового штаму якого (2019-nCoV) було підтверджено у грудні 2019 р. в Ухані (Китай). Проаналізовано думки експертів стосовно наслідків інтенсивного поширення вірусу світом, що можуть виявитися не тільки смертельними для людини, але й згубними для світової економіки, а особливо для сфери міжнародного туризму. Визначено тенденції втрат туристичної галузі від COVID-19 та широкомасштабних заходів його стримування на рівні регіонів світу. Обґрунтовано прогнози падіння зайнятості в секторі подо рожей і туризму на регіональному рівні. Систематизовано підходи урядів деяких туристично привабливих країн світу до планування відновлення туристичного бізнесу в умовах виходу з карантину. Обґрунтовано доцільність диверсифікації туристичного продукту, що набуває особливої актуальності в умовах сучасних викликів і загроз для міжнародної туристичної діяльності. Доведено, що для України пріоритетною сферою є розвиток сільського туризму, що дозволить вирішити ряд важливих для економіки країни завдань: мінімізувати міграцію населення із сільських територій; забезпечити можливість працевлаштування сільської молоді, етнічних меншин; зменшити бідність; зберегти культурну спадщину |
URI: | https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1656 |
Appears in Collections: | Бібліографічні матеріали |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.