Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1656
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorАтаманчук, З.А.-
dc.date.accessioned2021-06-30T06:51:45Z-
dc.date.available2021-06-30T06:51:45Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.otherУДК 338.487:616-036.22(045)-
dc.identifier.urihttps://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/1656-
dc.description.abstractМетою статті є висвітлення сучасних тенденцій розвитку світового ринку туристичних послуг, обґрунтування специфіки та напрямів динамі ки ринкової кон’юнктури в умовах пандемії СOVID-19, а також пошук шляхів диверсифікації туристичного продукту з метою мінімізації ризиків значних втрат галузі туризму. У статті акцентовано увагу на проблемах значного спадного тренду туристичної активності на сучасному етапі, викликаного поширенням світом коронавірусу, появу нового штаму якого (2019-nCoV) було підтверджено у грудні 2019 р. в Ухані (Китай). Проаналізовано думки експертів стосовно наслідків інтенсивного поширення вірусу світом, що можуть виявитися не тільки смертельними для людини, але й згубними для світової економіки, а особливо для сфери міжнародного туризму. Визначено тенденції втрат туристичної галузі від COVID-19 та широкомасштабних заходів його стримування на рівні регіонів світу. Обґрунтовано прогнози падіння зайнятості в секторі подо рожей і туризму на регіональному рівні. Систематизовано підходи урядів деяких туристично привабливих країн світу до планування відновлення туристичного бізнесу в умовах виходу з карантину. Обґрунтовано доцільність диверсифікації туристичного продукту, що набуває особливої актуальності в умовах сучасних викликів і загроз для міжнародної туристичної діяльності. Доведено, що для України пріоритетною сферою є розвиток сільського туризму, що дозволить вирішити ряд важливих для економіки країни завдань: мінімізувати міграцію населення із сільських територій; забезпечити можливість працевлаштування сільської молоді, етнічних меншин; зменшити бідність; зберегти культурну спадщинуen_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectТуризмen_US
dc.subjectМіжнародний туризмen_US
dc.subjectСвітова туристична індустріяen_US
dc.subjectПандеміяen_US
dc.subjectРегіони світуen_US
dc.subjectНадходження від міжнародного туризмуen_US
dc.subjectЗайнятістьen_US
dc.subjectДиверсифікація туристичного продуктуen_US
dc.subjectСільський туризмen_US
dc.titleРозвиток міжнародного туризму в умовах пандемії СOVID-19: тенденції та очікуванняen_US
dc.typeBooken_US
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
17.pdf449,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.