Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
Название: Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови
Авторы: Головенько, В. В.
Дата публикации: апр-2019
Издательство: Вінниця: матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур": 11–12 квіт. 2019 р.
Серия/номер: ;С. 31–34.
Краткий осмотр (реферат): Смак займає важливе місце в системі емпіричних відчуттів людини. Смакові відчуття допомагають реагувати на зовнішні подразники й отримувати відповідні знання про навколишню дійсність. За визначенням науковців, смак – 1) це одне з п’яти зовнішніх чуттів, що виникає в людини й тварини при подразненні слизової оболонки язика харчовими та деякими нехарчовими речовинами; 2) це якість, властивість їжі чи питва, що відчувається під час їх вживання [3]. Мовне вираження номінацій смакових якостей предметів знаходить своє втілення у густативній лексиці (ГЛ). Об’єктом дослідження виступає ГЛ в англійській мові, наприклад sour ‘кислий’, delicious ‘смачний’. Предметом дослідження є лексико-семантичні особливості ГЛ в англійській мові. Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку. Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови.
Описание: Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
Располагается в коллекциях:Бібліографічні матеріали

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови.pdfМатеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34.569,85 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.