Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
Название: | Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови |
Авторы: | Головенько, В. В. |
Дата публикации: | апр-2019 |
Издательство: | Вінниця: матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур": 11–12 квіт. 2019 р. |
Серия/номер: | ;С. 31–34. |
Краткий осмотр (реферат): | Смак займає важливе місце в системі емпіричних відчуттів людини. Смакові відчуття допомагають реагувати на зовнішні подразники й отримувати відповідні знання про навколишню дійсність. За визначенням науковців, смак – 1) це одне з п’яти зовнішніх чуттів, що виникає в людини й тварини при подразненні слизової оболонки язика харчовими та деякими нехарчовими речовинами; 2) це якість, властивість їжі чи питва, що відчувається під час їх вживання [3]. Мовне вираження номінацій смакових якостей предметів знаходить своє втілення у густативній лексиці (ГЛ). Об’єктом дослідження виступає ГЛ в англійській мові, наприклад sour ‘кислий’, delicious ‘смачний’. Предметом дослідження є лексико-семантичні особливості ГЛ в англійській мові. Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку. Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови. |
Описание: | Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405 |
Располагается в коллекциях: | Бібліографічні матеріали |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови.pdf | Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34. | 569,85 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.