Please use this identifier to cite or link to this item: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
Title: Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови
Authors: Головенько, В. В.
Issue Date: Apr-2019
Publisher: Вінниця: матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур": 11–12 квіт. 2019 р.
Series/Report no.: ;С. 31–34.
Abstract: Смак займає важливе місце в системі емпіричних відчуттів людини. Смакові відчуття допомагають реагувати на зовнішні подразники й отримувати відповідні знання про навколишню дійсність. За визначенням науковців, смак – 1) це одне з п’яти зовнішніх чуттів, що виникає в людини й тварини при подразненні слизової оболонки язика харчовими та деякими нехарчовими речовинами; 2) це якість, властивість їжі чи питва, що відчувається під час їх вживання [3]. Мовне вираження номінацій смакових якостей предметів знаходить своє втілення у густативній лексиці (ГЛ). Об’єктом дослідження виступає ГЛ в англійській мові, наприклад sour ‘кислий’, delicious ‘смачний’. Предметом дослідження є лексико-семантичні особливості ГЛ в англійській мові. Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку. Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови.
Description: Матеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34.
URI: https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/2405
Appears in Collections:Бібліографічні матеріали

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови.pdfМатеріали конференції "Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур", Вінниця: 11–12 квіт. 2019 р. : С. 31–34.569,85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.