00 DSpace/Manakin Repository

Статистичний аналіз споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сегеда, С.А.
dc.date.accessioned 2020-10-29T10:43:53Z
dc.date.available 2020-10-29T10:43:53Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.other УДК 311:338.439.6:637.52(477)
dc.identifier.uri https://r.donnu.edu.ua/handle/123456789/859
dc.description.abstract Мета статті – проаналізувати обсяги виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу населення в Україні, виявити наявність і щільність зв’язку між попитом і пропозицією м’яса загалом та за видами, визначити варіацію результативної ознаки від факторів впливу на неї. Методика дослідження. У процесі дослідження використано такі методи: абстрактно-логічний – для формулювання висновків; монографічний – при деталізації виробництва м’яса в Україні загалом за видами; порівняльного аналізу і рядів динаміки – для порівняння показників та виявлення тенденцій їх зміни у часі; статистичний – при аналізі попиту і пропозиції на м’ясо та м’ясопродукти; графічний – для виявлення та ілюстрації тенденцій досліджуваних економічних явищ; економіко-математичні – при визначенні щільності й напряму зв’язку між результативними і факторними ознаками, а також для визначення впливу окремих незалежних змінних на варіацію споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Результати дослідження. Проаналізовано сучасний стан виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні, визначено основні зміни у попиті і пропозиції м’яса, щільність та напрям зв’язку між споживанням і факторами, що його обумовлюють, а також виявлено причинно-наслідкові залежності між споживанням і пропозицією м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Елементи наукової новизни. Набули подальшого розвитку аналітичні оцінки й визначення впливу основних факторів на споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні. Практична значущість. Результати дослідження будуть корисними для виробників і споживачів м’яса та м’ясопродуктів, а також зацікавлених сторін продовольчого ланцюга. Обґрунтовані висновки можуть слугувати орієнтиром для урядовців при розробці довгострокової політики розвитку галузі тваринництва в Україні. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject споживання en_US
dc.subject виробництво en_US
dc.subject м’ясо та м’ясопродукти en_US
dc.subject яловичина en_US
dc.subject свинина en_US
dc.subject м’ясо птиці en_US
dc.title Статистичний аналіз споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні en_US
dc.title.alternative Statistical analysis of meat consumption and meat products in Ukraine en_US
dc.type Book chapter en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу